CercaEdificis
Cerca transversal als fons revisats

 

Refugi del Centre Excursionista de Catalunya

Registre: 4356

 

Muntanya de St. Miquel de Setcases

Setcases - Ripollès

 

Martorell Terrats, Jeroni  → 

1907-1909

noucentisme

 

Ús: refugi / enderrocat 1959

Estat de conservació: enderrocat

 

 

Descripció

L'antic Xalet-refugi del Centre Excirsionista a Setcases estava emplaçat damunt d'uns esqueis en el cercle d'Ulldeter, a una altitud de 2.393 m. Edifici de formes noucentistes que va esdevenir símbol d'admiració per a tots els muntanyencs i amants de l'arquitectura.

Edifici construït amb voltes apuntades de pedra. El teulat presentava fort pendent i estava enquitranat. Les obertures eren de fusta vermella. Actualment es troba en runes i sols en resta una petita part de les voltes. Fou substituït per un nou edifici.

Cronologia

El juliol de 1909 el Centre Excursionista de Catalunya inaugurà el xalet-refugi d'Ulldeter, que donà servei als excursionistes fins a esclatar la guerra Civil l'any 1936. Desprès de la guerra amb tots els desperfectes ocasionats a l'edifici, es decidí construir un refugi nou. L'edifici de Martorell es va enderrocar l'any 1959.

Bibliografia

http://www.ulldeter.net/frame.html
Antoni González, A propòsit de Jeroni Martorell, Puig i Cadafalch i Torres Balbás. Barcelona, Diputació de Barcelona, 1993.
Raquel Lacuesta Contreras, El Servei de Catalogació i Conservació de Monuments de la Diputació de Barcelona. Metodologia, criteris i obres 1915-1981. 3 volums, 1981. Tesi doctoral en premsa. Universitat de Barcelona. Facultat de Geografia i Història. Departament d'Història de l'Art.
Jeroni Martorell Terrats. Una mirada d'arquitecte. Girona, 2000, COAC-Demarcació de Girona i Fundació Caixa de Sabadell



 

Refugi del Centre Excursionista de Catalunya

Anar a dalt de la pàgina Imatges