CercaEdificis
Cerca transversal als fons revisats

 

Escola de Camós

Registre: 5053

 

Crta. de Banyoles a St. Vicenç de Camós

(Sant Vicenç) Camós - Pla de l'Estany

 

Garrigòs, Jordi / Claret Rubira, Josep  → 

1935 / 1955 / 1956

 

 

Descripció

Per el nucli de Sant Vicenç de Camós es va projectar un primer edifici destinat a escola unitària de nenes l'any 1935. L'autor del projecte fou Jorge Garrigós i la futura escola s'havia d'emplaçar en un solar d'uns 800 metres quadrats que afrontava al nord i a l'oest per camps de conreu i a l'est i al sud per la carretera de Banyoles a Sant Vicenç de Camós. L'edifici es projectava d'una sola planta amb un vestíbul vestuari, el despatx de la mestra i l'aula. No s'hi preveien serveis sanitaris per manca d'aigua corrent.
Sembla ser que aquest primer projecte no es va realitzar en aquell moment ja que el 1955 es torna a plantejar la construcció de nova planta d'una escola unitària per nenes. D'aquesta segona iniciativa, signada per Josep Claret no en tenim plànols, tot i que l'any següent, quan es projecta una ampliació de l'edifici escolar amb construció de sanitaris i porxo, l'expedient inclou un plànol de l'edifici que correspon al primitiu projecte de 1935. Probablement l'edifici del 1935 no es va construïr fins el 1955 i el 1956 s'amplià.
Una segona hipòtesi porta a pensar que, havent-se construït l'escola de 1935 es descarta la nova construcció el 1955 i l'any següent s'opta per ampliar l'edifici primitiu.

Cronologia

1935 Primer projecte d'edifici per escola unitària de nenes, de l'arquitecte Jorge Garrigós, que probablement no es realitza
1955 Segon projecte d'edifici per escola unitària de nenes, de l'arquitecte Josep Claret
1956 Projecte d'ampliació de l'escola de nenes de Camós, l'any 1956



 

Escola de Camós

Anar a dalt de la pàgina Projectes