CercaEdificis
Cerca transversal als fons revisats

 

Institut de Batxillerat / IES Castell d' Estela

Registre: 5070

 

Pujada de l' Estació, 4

Amer - La Selva

 

Claret Rubira, Josep  → 

1965

 

Ús: docent

 

 

Descripció

Edifici escolar de planta baixa i dos pisos amb coberta plana, grans obertures i planta quadrangular. La façana és de tipus pla amb arrebossat i en la part posterior sobresurten dos cossos de forma esglaonada. Ocupa un solar veí a les escoles.

Cronologia

Institut construït a redós de la Llei de 1964 que pautava la creació de CLA (Colegios Libres Adaptados) un tipus de centres municipals dels quals l'estat subvencionava la despesa de dos professors i l'ajuntament havia de fer-se càrrec de la resta de docents, així com de l'edifici, instal·lacions, neteja...Tots els municipis de la zona es van posar d'acord per reclamar la creació a Amer del centre de batxillerat.Al BOE de 31 de maig de 1966 es publicava la creació del CLA d'Amer, i l'octubre d'aquell any començaven les classes en unes aules improvisades al segon pis de l'Ajuntament. Com a pati es feia servir la plaça major de la vila. El primer curs es van matricular 58 alumnes a primer, que suposaven dos grups, i 24 a segon.
Paral·lelament l'any 1965 l'ajuntament d'Amer va oferir els terrenys per edificar el nou edifici. L'arquitecte Josep Claret va enllestir en un temps rècord l'avantprojecte per tal de poder presentar al Ministeri. El febrer de 1968 es publicava l'edicte de les condicions de la subhasta, i començaven tot seguit les obres. Recent inaugurat l'edifici, aquest va presentar defectes constructius que varen obligar a refer la coberta i part del forjat. Finalment el 27 d'octubre de 1969 s'inaugurava el nou edifici.
El novembre de 1970 es va sol·licitar la conversió del CLA en Institut, s'aconseguí el 1980.

Bibliografia

http://www.xtec.es/iescastelldestela/presentacio/presentacio.htm



 

Institut de Batxillerat / IES Castell d' Estela

Anar a dalt de la pàgina Projectes




http://www.xtec.es/iescastelldestela/presentacio/presentacio.htm