CercaEdificis
Cerca transversal als fons revisats

 

Escoles i casa del mestre / CEIP Castell Cabrera, Ajuntament i dispensari

Registre: 5761

 

pl. de Ponent, s/n

La Vajol - Alt Empordà

 

Claret Rubira, Josep  → 

1955

 

Ús: docent / docent i serveis municipals

Estat de conservació: B

 

 

Descripció

Edifici escolar en planta baixa i coberta a quatre aigües. La zona d'aules disposa de grans obertures i l'accés es realitza per un vestíbul amb arc a l'entrada. El projecte d'aprova el 1955 mentre que l'any següent s'hi afegeix una caseta de planta i pis per a vivenda del mestre.
L'any següent, 1956 es procedeix a la construcció d'una paret de tanca per protegir l'escola i la vivenda del vent. Aquesta obra va anar a càrrec dels pressupostos generals de l'Estat i va ser construïda en uns terrenys cedits per la família de l'alcalde de l'època, Francesc Giralt. L'edifici va ser projectat per l'arquitecte Josep Claret, que l'any següent projecta la casa pel mestre.
L'escola actualment rep el nom de CEIP Castell de Cabrera i pertany a la Zer Les Salines. Les aules comparteixen espai amb les dependències de l'Ajuntament i el dispensari.

Cronologia

L'any 1955 s'aprova la construcció, per part de la Junta Provincial de Construccions Escolars, de l'edifici de les Escoles de La Vajol. L'any 1956 es construeix la vivenda per el mestre i a finals del mateix any, la paret de tanca de l'escola.
L'any 1970 es tanca l'escola per considerar-se insuficient el nombre d'alumnes inscrits. Però, en el curs 1995-1996 va ser reoberta després d'importants reformes. L'escola actualment rep el nom de CEIP Castell de Cabrera i pertany a la Zer Les Salines. Les aules comparteixen espai amb les dependències de l'Ajuntament i el dispensari.

Bibliografia

A. Juanola, La Vajol. Quaderns de la Revista de Girona, núm. 65. Girona, Diputació de Girona - Caixa de Girona, 1996.
Informació de fonts municipals.



 

Escoles i casa del mestre / CEIP Castell Cabrera, Ajuntament i dispensari

Anar a dalt de la pàgina Projectes