CercaEdificis

Tornar a l'inici del catàleg | Realitzar una cerca nova

Catàleg general

Cerca transversal als fons revisats

La informació que trobareu en aquesta base de dades ha estat revisada i permet una recerca transversal.

Cliqueu d'acord per a continuar o cancel·lar per a seguir consultant la documentació completa de l'arxiu.

D'acord Cancel·lar

Les dades amb el símbol vol dir que han estat revisades, i amb el símbol vol dir que estan en procés de revisió.

 

Castell - Palau de Boadella

Registre: 2313

 

Plaça Major

Boadella d'Empordà - Alt Empordà

 

s. XIV-XV

gòtic

 

Ús: castell-palau / patrimoni

Estat de conservació: ?

 

 

Descripció

El castell-palau de Boadella està situat al costat de l'església, a la plaça Major. Es tracta d'un gran casal gòtic format per tres cossos amb un mur que els uneix deixant un pati tencat rectangular. Entrant al pati s'observa una llarga escala amb carreus ben tallats, portalades d'arc de mig punt dovellades i una finestra gòtica coronella, d'obertura biforada amb arquets trilobulats i impostes amb decoració floral.

L'antiga sala major, a l'ala septentrional de l'edifici, conserva els grans arcs de diafragma de mig punt i dovelles ben tallades.

A la façana que dóna a la plaça hi ha una portalada de mig punt amb grans dovelles. A banda i banda hi ha unes fileres de còdols pertanyents al castell primitiu del s. XII. La resta data de la remodelació feta en el s. XV,

A l'angle nord-est del palau s'alçava una torre de planta rectangular. A la part de migdia d'aquesta torre encara s'aprecien dos arcs de mig punt que deveien donar a unes estances (actualment desaparegudes).

Cronologia

Documentat l'any 1315.
Edifici actual fou construït en els segles XIV-XV, possiblement sobre restes d'una obra anterior. Estan documentades unes importants obres, a càrrec dels senyors de Vilamarí, entorn a 1450; que donen al castell l'estructura que té actualment.

Bibliografia

D.Serra i Busquets, Boadella d'Empordà. Quaderns de la Revista de Girona, 90. Diputació de Girona - Caixa de Girona, Girona, 2000.



 

Castell - Palau de Boadella

Anar a dalt de la pàgina Imatges