CercaEdificis

Tornar a l'inici del catàleg | Realitzar una cerca nova

Catàleg general

Cerca transversal als fons revisats

La informació que trobareu en aquesta base de dades ha estat revisada i permet una recerca transversal.

Cliqueu d'acord per a continuar o cancel·lar per a seguir consultant la documentació completa de l'arxiu.

D'acord Cancel·lar

Les dades amb el símbol vol dir que han estat revisades, i amb el símbol vol dir que estan en procés de revisió.

 

Església de Santa Àgata de Capmany

Registre: 2417

 

Plaça del Fort

Capmany - Alt Empordà

 

s. XII - XIII / s. XVI-XVII

Medieval / Moderna

 

Ús: església

Estat de conservació: B

 

 

Descripció

L'església, que situada dins del nucli emmurallat, està fortificada. Tot l'edifici està sobrealçat per una obra defensiva que forma una mena deterrasbastall. Damunt de l'absis una construcció li dobla l'alçada i el converteix en una torre de planta circular amb matacans.

Església de nau única amb absis semicircular, on s'aprecien decoracions típicament romàniques com ara les dents de serra.

La façana principal, o frontis, no presenta cap porta, només una finestra de doble esqueixada i arcs de punt rodó. La portada es troba al mur de migdia, on hi ha la plaça i s´hi accedeix per mitjà d´una escala. Aqueste portalada és de tres arcs en degradació. els batents de la porta de fusta són decorats amb ferros forjats, en forma d´espiral, de tradició romànica.

El campanar està format per una mena de torricó sobre el primitiu campanar de cadireta.a restauració de l´any 1982 donà a aquest campanar la forma actual suposant que, antigament, presentava una teulada de doble vessant, d´eix transversal. Aquesta construcció el converteix en el campanar mér rar i curiós de la comarca: conserva alguns matacans i espitlleres

Cronologia

Església edificada durant els segles XII-XIII i fortificada durant els segles XVI-XVII (tot i que la fortificació de l'absis és anterior). Hom suposa que havia estat la capella del castell.

Bibliografia

Vegeu Fitxa
http://www.crae.com/PaP/MostrarP.asp?Idi=0



 

Església de Santa Àgata de Capmany

Anar a dalt de la pàgina Imatges