Catàleg general
Cerca transversal als fons revisats
La informació que trobareu en aquesta base de dades ha estat revisada i permet una recerca transversal.
Cliqueu d'acord per a continuar o cancel·lar per a seguir consultant la documentació completa de l'arxiu.
Les dades amb el símbol vol dir que han estat revisades, i amb el símbol vol dir que estan en procés de revisió.
Dòlmen Mas Puig de Caneres
Demaneu hora per consultar
aquesta documentació
Registre: 2504
Cal agafar la carretera de direcció a Maçanet de Cabrenys. A 2.5 km després del poble hi ha un camí de terra a la dreta que mena al dolmen, situat a uns 2 km de la cruilla
Darnius - Alt Empordà
4000 a. C
neolític
Ús: funerari / patrimoni
Estat de conservació: B
Descripció
Cinc lloses de pedra vertical, cobertes per una altra de majors dimensions, fromen la cambra. Avui ja no podem apreciar el passadis d'acces, ni tampoc el túmul que cobria tota l'estructura interna. l'espai que ens ha restat amida 2'40 m de llarg per 60 cm d'ample i 1'30 d'alçada màxima. L'entrada s'orienta al sudest. Damunt de la coberta, a l'extrem nord, podem pareciar uns reguerons piquetejats en forma de T, dels quals desconeixem la funció.
Hom suposa que es tractaria d'un sepulcre de corredor, de campbra subcircular, feta amb lloses de granit i passadís construit amb murs de pedra seca. Com era freqüent en aquells monuments megalítics, un túmul artificial de tendència circular el cobriria. al seu interior s'hi han trobat diferents restes arqueològiques, entre ells destaquen uns fragments de ceràmicade mà.
El va donar a coneixer el 1894 Lluís M. Vidal i va esser excavat i estudiat posteriorment per Pere Bosch Gimpera, Lluís Pericot i Lluís Esteve Cruañas.els anys 1920 i 1974.
Bibliografia
Josep TARÚS I GALTER, Poblats, dòlmens i menhirs. Els grups megatítics de l'Albera, serra de Rodes i cap de Creus. Girona, Diputació de Girona, 2002.
Dòlmen Mas Puig de Caneres
Ajudeu-nos a revisar la documentació