CercaEdificis

Tornar a l'inici del catàleg | Realitzar una cerca nova

Catàleg general

Cerca transversal als fons revisats

La informació que trobareu en aquesta base de dades ha estat revisada i permet una recerca transversal.

Cliqueu d'acord per a continuar o cancel·lar per a seguir consultant la documentació completa de l'arxiu.

D'acord Cancel·lar

Les dades amb el símbol vol dir que han estat revisades, i amb el símbol vol dir que estan en procés de revisió.

 

Casa Can Guineia

Registre: 3197

 

ctra. de St. Pere Pescador - Barri de la Vila

Torroella de Fluvià - Alt Empordà

 

s. XVI (1554)

moderna

 

Ús: masia / masia ?

Estat de conservació: B

 

 

Descripció

Torroella de Fluvià és una vila formada per dos barris separats uns 300 metres. El barri de la Força o nucli antic medieval, presenta restes de muralla. El barri de la Vila, que va nèixer vers el segle XI amb l'arribada de famílies procedents de Sant Pere Pescador, es troba a llevant de la Força. En aquest barri hi ha l'església parroquial romànica i un grupet de masies antigues.

Can Guineia és la masia més interessant d'aquest barri. Es troba al nord-oest i molt a la vora de l'església, a l'altra banda de la carretera de Sant Pere Pescador.

Es tracta d'un conjunt de construccions format per la masia i les dependències auxiliars. L'edifici principal és de planta quadrada i volum rectangular, com una gran caixa, amb coberta a dues vessants i caraner paral.lel a la líbia de façana d'accés. Està format per una crugia principal i central, perpendicular a la lateral i que dóna lloc a l'entrada; als laterals se li adossen tres crugies perpendiculars a la primera i de reduïdes dimensions; a la banda esquerra hi ha el cos d'escala. Els murs de càrrega són de còdols i els sostres estan coberts per voltes grasses.

La façana principal, encarada a llevant, posseeix un gran portal d'arc de mig punt adovellat i finestres rectangulars decorades amb senzills relleus geomètrics d'estil renaixentista (una d'elles presenta la inscripció de l'any 1554). La façana que dóna a la carretera mostra obertures distribuïdes irregularment i d'èpoques diverses, una d'elles renaixentista.

Cronologia

Per les inscripcions que es conserven podem datar-la en el segle XVI. Construcció amb modificacions posteriors.

Bibliografia

http://www.crae.com/PaP/MostrarP.asp?Idi=0



 

Casa Can Guineia

Anar a dalt de la pàgina Imatges