La Biennal Europea de Paisatge, ja des de la seva primera edició, ha expressat la voluntat d'aprofundir i debatre la intervenció al paisatge, tant des de l'arquitectura del paisatge com des d'altres camps disciplinaris que estan vinculats amb el seu estudi i evolució. Un cop consolidada la Biennal a nivell europeu, després de set edicions, amb “Refent paisatges” (1999), “Jardins insurgents” (2001), “Només amb natura” (2003), “Paisatge: un producte / una producció” (2006) , Tempesta i ímpetu (2008), “Paisatges Líquids” (2010) i Biennal versus Biennal (2012); en aquesta passada vuitena edició “Un paisatge per a tu” (2014), la Biennal proposava acostar-nos a noves realitats paisatgístiques del món mitjançant la internacionalització del seu Premi de Paisatge Rosa Barba.
El Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba, patrocinat per Fundació Banc de Sabadell, s' inscriu en el marc de la Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona. Bianualment s'obre la convocatòria de presentació de projectes de paisatge i planejament creats arreu del món durant els cinc anys immediatament anteriors a la convocatòria. D'entre els projectes presentats el Jurat Internacional selecciona els finalistes que presentaran els seus projectes durant el simposi i en segona instància el guanyador un cop valorades les presentacions dels finalistes durant el primer dia de la Biennal de Paisatge. Hi ha un únic premi amb una dotació econòmica de 15.000 euros que es lliura durant la celebració del simposi. El Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba, patrocinat per Fundació Banc de Sabadell, s'atorga només a una obra. Els projectes seleccionats pel jurat internacional són publicats en el catàleg de la Biennal, mostrats en l'exposició del Premi Rosa Barba, patrocinat per Fundació Banc de Sabadell i recollits en l'Atles del Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba.
L'Atles del premi constitueix un catàleg on-line on consultar els 2413 treballs seleccionats en aquestes darreres 8 edicions, els 75 finalistes i 14 guanyadors del Premi Rosa Barba (incloent mencions i opinió del públics) de totes les edicions de la Biennal de Paisatge. L'atles s'ofereix com un instrument en obert de projectes d'arquitectura del paisatge, on fer consultes per autor, any, per país i ciutat, edició i tema. Així mateix conserva l'estructura de categories d'intervenció de les seves edicions en paper i els reconeixement als finalistes, mencions, premis d'opinió etc... dels catàlegs de la primera a les vuitena Biennal de Paisatge.