eP
 Demarcació Barcelona     

CICLE "Tres edificis"
 

PROGRAMACIÓ EXPOSICIONS



    Dins el cicle Habitatge, l'espai Picasso planteja un cicle d'exposicions dedicat a tres edificis situats en punts geogràfics distants i construïts en moments diferents, però amb una història comuna i especial tant per la manera com van ser projectats com pels avatars pels quals han hagut de passar posteriorment fins arribar al moment actual.

Concebuts tots tres a partir de principis formals, socials i de relació amb la ciutat que eren o volien ser innovadors, cap d’ells no es va arribar a completar tal com es va projectar, i en tots tres casos les parts inacabades eren les que fomentaven la relació amb la ciutat, la diversitat dels usos, la cohesió i la integració social. Aquesta circumstància i els canvis econòmics, polítics o ideològics posteriors van frustrar-ne la finalització i van fer que la desconfiança sobre el model de convivència que oferien creixés, s’estengués la seva "mala fama" i que fossin incompresos, oblidats o condemnats com a exemples del gueto perifèric o de les utopies irrealitzables.

Tots tres projectes van posar tota la confiança en sistemes constructius considerats innovadors en el seu moment. Més tard es van convertir en origen de patologies reals però magnificades pels detractors fins al punt que en els tres casos hi ha hagut moments en què s’ha especulat amb la conveniència de la declaració de ruïna i la necessitat de l’enderroc.

Però en els darrers anys han estat o estan a punt de ser rescatats com a arquitectures i com a exemples d'un treball multidisciplinar que va més enllà de la construcció de vivenda social.
  Narkomfin
Walden
Corviale





TAULA RODONA INAUGURAL:
29 de maig a les 19.30 a la sala d'actes
Anna Bofill, Giordana Ferri i David Sarkisyan
Moderadora: Bet Cantallops

INAUGURACIÓ EXPOSICIONS:
29 de maig, 19 de juny, 10 de juliol
A les 21 h a l'espai Picasso



  Tres edificis
Organització i producció:
Àrea d'Activitats Culturals
de la Demarcació de Barcelona del COAC

Comissariat:
Bet Cantallops

Disseny:
Oleg Ogurtsov, Joel Moreno, Bea Santfeliu



Empresa col·laboradora:  
  

EPSON  

Versió per imprimir